Vi använder cookies för att förbättra användbarheten på vår webbplats och göra våra online-tjänster mer relevanta för dig. Genom att fortsätta surfa på vår webbplats godkänner du vårt användande av cookies.

Välkommen till Ängdalas skolbibliotek!

Photo of bookshelves in the library

På biblioteket kan du få hjälp med att hitta en bra bok att läsa eller att söka information till ett skolarbete. Biblioteket och bibliotekarien bidrar till den pedagogiska utvecklingen på skolan genom att stärka elevers språkliga förmåga, stärka elevers digitala kompetens och skapa ett skolbibliotek för alla. 

På biblioteket finns platser att sitta och läsa eller att göra skolarbete. Du lånar på samma kort som på kommunbiblioteken, men du behöver inte ha med dig lånekortet hit. Lånetiden är fyra veckor och det går oftast att låna om boken om du vill ha den längre. Skolbiblioteket har inga övertidsavgifter, men det är ändå viktigt att boken kommer tillbaka i tid. 

Bibliotekarien är ofta ute i klasserna och bokpratar samt håller lektioner i informationssökning, källkritik och nätetik. Om du vill låna när bibliotekarien inte är på plats i biblioteket så går det bra att du eller din lärare fyller i en ”lånelapp”.

Klicka här för att söka i Ängdalas bibliotekskatalog

 

Öppettider (om inget annat anges) är:

Måndag 8-14

Tisdag 8-16

Onsdag 8-16

Torsdag 8-16

Fredag 8-14

 

Kontakta biblioteket via mail: bibliotek@angdalaskolor.se